Hotel de Waal op Texel

Hotel De Waal op Texel wordt gerund door Maarten en Belinda Brugge. In 2013 namen zij het stokje over van (schoon)ouders, Piet en Alie Laan, en doen dat met veel plezier en passie voor het vak.

Gezellige en nette kamers

Alle kamers zijn met zorg en liefde ingericht, waarbij het strand een centrale rol speelt. Er is dan ook niets kenmerkender dan het strand van Texel. Veel meubels en decoraties zijn handgemaakt van het juthout dat met zorg is gejut door Maarten. Verder zijn de kamers voorzien van luxe  boxspringbedden en een modernebadkamer. Er zijn verschillende kamertypes voor 2 tot 4 personen.

BEKIJK KAMERTYPES

Avond in De Waal
Juthouten meubels in ontbijtzaal
Sleutelhangers van het strand
Kamers met veel juthouten meubels
Bijzondere strandvondsten

Even voorstellen

Sinds 2013 runnen Maarten en Belinda met veel plezier Hotel De Waal. Gastvrijheid, een persoonlijk tintje en een gezellige sfeer is daarbij belangrijk. Het vak van hotelier combineren ze met hun passies en dat is wat een verblijf hier zo bijzonder maakt.

Strandjutten en Muziek

Maarten neemt je graag mee naar zijn favoriete plek op het eiland, namelijk het strand. Hij is dé strandjutter van Texel en kan alles vertellen over het jutten en strandvonderij, maar bescheiden zoals hij is, zou hij dat zelf niet zo snel toegeven. Hoewel het officiël niet is toegestaan, mag je alles wat als "afval" kan worden beschouwd, meenemen als echt jutsouvenier. Wanneer je terugkomt van een ware juttocht, hoef je je niet te vervelen. Belinda's jarenlange ervaring met muziek laat ze graag terugkomen in en om het hotel. Nu ze niet meer kan optreden met haar band organisteert ze regelmatig gezellige avonden met livemuziek in het hotel.

Maarten & Belinda (ella en Krijn)